New education vessel for Nordland

29-09-2017

Nordland County and Hvide Sande of Danmark recently signed a contract on delivery of a new education vessel for Meløy Videregående.

Polarkonsult has been engaged on development of tender specifications, tender process, evaluation of tenders and contract negotiations. Polarkonsult will also take part in project management and building inspection togehter with school personnel.

------

Nordland Fylkeskommune og Hvide Sande i Danmark signerte nylig kontrakt om levering av nytt øvingsfartøy til Meløy Videregående Skole. Fartøyet til ca 50 mill kr. blir 24 meter lang og vil ha utstyr for å fiske med mange forskjellige typer redskaper.

Polarkonsult har bidratt i prosessen med utarbeidelse av kravspesifikasjon, utlysning, evaluering av tilbud og kontraktsforhandlinger. Polarkonsult skal også gjennomføre byggetilsyn i samarbeid med personell ved skolen.

Norwegian text from press release:

Båten har fasiliteter for ti personer – tilpasset for at både jenter og gutter er elever. Den er universelt utformet så langt det lar seg gjøre, med blant annet mulighet for å kunne være om bord i rullestol. Prosjektleder ved Meløy videregående skole, Knut-Eirik Svendsen har ventet lenge på dette øyeblikket.

-Vi får landets, ja kanskje verdens beste opplæringsfartøy for fiske og fangst. Her vil elevene få framtidsrettet opplæring i alle sorter for fiskeri, navigasjon, kranbruk, sikkerhet, matkvalitet – ja vi kan til og med føre levende fisk i tanker. Dette er undervisning for framtida, slår Svendsen fast.

Det har vært lagt vekt på miljø og energisparing når båten er designet.

-Eksempelvis har vi kjørt mange runder med simulatormodeller for å optimalisere skrogformen til minst mulig vannmotstand. Vi har hybriddrift på strømanlegget, med en stor batteribank som sørger for at vi kan jevne ut strømforbruket uten å bruke fossilt brennstoff. Dette er noe vi har vektlagt på båtene vi bygger. Da er det veldig tilfredsstillende når Nordland fylkeskommune som oppdragsgiver har akkurat samme tilnærming, forteller direktør i Hvide Sande, Carl Erik Kristensen.

Les mer i PRESSEMELDINGEN fra NFK.

Alle foto: Thor-Wiggo Skille, NFK.